To index page At first page Next page
tr2011-001
 

Dagprogramma rondreis Turkije, 2011

24 mei - Amsterdam-Antalya
Vlucht van Amsterdam naar Antalya. U overnacht in de omgeving van Antalya.

25 mei - Antalya-Ankara
Onderweg naar Ankara bezoeken we het Mevlana museum in Konya. Tevens wordt er een kort bezoekje gebracht aan het centrum van Ankara. Reisafstand ca. 600 km.

26 mei - Ankara-Samsun
Bezoek aan één van de mooiste musea van Europa, het Anatolia Museum. Verder bezoeken we het Capitol van Hitite Empire en het Yazilikaya. Overnachting in Samsun. Reisafstand ca. 455 km.

27 mei - Samsun-Trabzon
Vandaag volgt een mooie rit langs diverse dorpjes aan de Zwarte Zee. In Trabzon wordt het Aya Sofia museum bezocht. Overnachting in Trabzon. Reisafstand ca. 380 km.

28 mei - Trabzon-Erzurum
Het uit rotsen gehouwen Sumelaklooster wordt bezocht en de tour gaat verder naar de hoogste stad van Turkije, Erzurum. Overnachting in Erzurum. Reisafstand ca. 280 km.

29 mei - Erzurum-Kars-Dogubeyazit
We rijden naar de Russisch aandoende stad Kars en bezoeken de onbewoonde stad van Ani.
Overnachting in Dogubeyazit. Reisafstand ca. 410 km.

30 mei - Dogubeyazit-Van-Tatvan
Allereerst naar de grootste en bekendste bergtop in Turkije de Ararat. We rijden verder zuidwaarts en bezoeken het Ishak Pasa Paleis en de waterval van Muradiye. Gaat u verder mee voor een boottocht naar het eiland Akdamar en de heilige kerk? Tevens kunnen we zien hoe diverse tapijten en kleden uit deze regio worden gemaakt. Overnachting in Tatvan. Reisafstand ca. 305 km.

31 mei - Tatvan-Mardin
Via het duizenden jaren oude stadje Hasankeyf aan de Tigris rijden we door naar het Morgabriel klooster. Vandaar door naar Mardin. Overnachting in Mardin. Reisafstand ca. 350 km.

1 juni - Mardin-Urfa
Op naar het Darulzafaran klooster, een christelijk klooster. Er is vrije tijd in Mardin. Na de lunch vertrekken we naar Urfa. Overnachting in Urfa. Reisafstand ca. 250 km.   

2 juni - Urfa-Adiyaman (Kahta)
In Urfa wordt een bezoek gebracht aan de heilige plaats van Abraham, de Fish Mountain en het GAP project. Daarna wordt de bergtop van Nemrut bezocht. Deze is 2150 meter hoog. De top bereikt u via een wandeling van 30 minuten. Hier kijkt u uit op de grote monumenten van koning Nemrut. We zullen zowel het oostelijk als westelijk gedeelte beozeken. Overnachting in Adiyaman. Reisafstand ca. 190 km.

3 juni - Adiyaman-Hatay (Antakya)
Van Adiyaman reizen we naar Hatay waar we het grootste mozaïekmuseum van de wereld aandoen. Vervolgens bewonderden we de St. Petrus kerk en de Samandag en de oude stad van Seleucia. Overnachting in Antakya. Reisafstand ca. 320 km.

4 juni - Antakya-Silifke
Vandaag volgen we de Mediterrane kust naar Tarsus, o.a. bekend door de geboortestad van Paulus, de Columstraat en de Cleopatra poort. Overnachting in Silifke. Reisafstand ca. 340 km.

5 juni - Silifke-Anamur-Antalya
De rit langs de Mediterrane kust gaat naar Anamur, voor een bezoek aan de Aya Tekla kerk en het Mamure kasteel. Daarna verder naar Antalya. Overnachting in Antalya of omgeving. Reisafstand ca. 400 km.

6 juni - Antalya
We sluiten de reis af in Antalya, waar een bezoek wordt gebracht aan het grootste goud centrum van Turkije, de oude haven en de bazaar. U heeft nog genoeg tijd om van het strand te genieten. Reisafstand ca. 50 km.

7 juni - Antalya-Amsterdam
Terugvlucht van Antalya naar Amsterdam.